Apr 4, 2022
8 minuten

Waarom het zo moeilijk is om een datagestuurde organisatie te worden

Deze tips helpen je om succesvol datagestuurd te werken

Steeds meer organisaties zijn zich bewust van de toegevoegde waarde van data voor hun bedrijfsvoering. In plaats van alleen te vertrouwen op onderbuikgevoel en menselijke besluitvorming, maken ze nu keuzes op basis van feitelijke informatie. Toch blijkt het in de praktijk een stuk lastiger om een succesvolle datagestuurde organisatie te worden. Waarom?

Culturele veranderingen

De grootste uitdaging voor organisaties die werken aan hun datastrategie, is culturele verandering – of eigenlijk het gebrek hieraan. Om datagestuurd werken van de grond te krijgen, heeft een organisatie werknemers nodig die het potentieel van data inzien. En dan vooral mensen die zich hard willen maken voor deze nieuwe manier van werken, en anderen willen enthousiasmeren. Helaas blijven coördinatie en ownership in de vorm van bijvoorbeeld nieuwe functies, zoals een Chief Data of een Analytics Officer, nog vaak uit.

Versnippering van data

Een ander obstakel is de grote hoeveelheid data die elke dag wordt gecreëerd en die exponentieel blijft toenemen. Het ordenen en structureren van verschillende soorten data (teksten, afbeeldingen en bijvoorbeeld sensorgegevens) maakt datagestuurd werken een stuk complexer. Doordat datagestuurd werken betrekking heeft op alle afdelingen binnen de organisatie, is het categoriseren van data binnen één afdeling of losse afdelingen niet voldoende. Hierdoor ontstaat er vaak een versnippering van data.

Informatiebeveiliging en privacy

Doordat datagestuurd werken afdelingsoverstijgend is, worden informatiebeveiliging en dataprivacy alsmaar belangrijker. Ook speelt kennis en begrip rondom verantwoord werken met gevoelige data een grote rol. Zonder intensieve samenwerking tussen de verschillende afdelingen van de organisatie, kun je de garantie voor een verantwoord en ethisch gebruik van gegevens niet waarborgen.

Drie stappen die je als organisatie kunt nemen

Hoe moet het dan wel? Hier drie tips die helpen om deze nieuwe manier van werken sneller te omarmen:

1. Verander je mindset

Met datagestuurd werken slaan organisaties een compleet nieuwe weg in. Dit vraagt een andere manier van denken. Verander daarom je mindset: blijf kritisch, gebruik je menselijk beoordelingsvermogen en focus op creatieve innovatie.

2. Faal snel, leer sneller

Leren gaat met vallen en opstaan. Organisaties die hier rekening mee houden – faal snel, leer sneller – zullen op korte termijn meer inzicht en kennis werven dan hun concurrenten. Doe daar je voordeel mee.   

3. Focus op de lange termijn

Het worden van een datagestuurde organisatie kost tijd. Focus je op de lange termijn en de reis zal een stuk aangenamer zijn!

Op weg naar een datagestuurde organisatie

Een datagestuurde cultuur in het leven roepen, is niet gemakkelijk. Er zijn verschillende obstakels die je moet overwinnen, wil je een succesvolle datagestuurde organisatie worden. Investeer in werknemers, leer van gemaakte fouten gedurende het traject, en betrek meerdere werknemers bij het proces. Alleen dan kun je als organisatie datagestuurd werken volledig omarmen.

Bron: Harvard Business Review

Deel de pagina:

redactie
House of low-code

De redacteuren van House of low-code zijn continu op zoek naar interessante content, gaan in gesprek met ervaringsdeskundigen en schrijven zelf over actuele thema’s op het gebied van low-code development.