Nov 9, 2021
3 minuten

Overhaast legacy software moderniseren? Een slecht idee

Vernieuw niet te snel je verouderde systemen

Bedrijven zijn steeds op zoek naar nieuwe technologieën en het verbeteren van verouderde systemen om hun klanten nóg beter van dienst te kunnen zijn. Maar in de haast om te moderniseren, gaan IT-teams soms net iets te snel, waardoor niet de juiste beslissingen worden genomen. Dat heeft consequenties voor de duur van een project, de kwaliteit van de oplossing én het budget. 

Iedereen is bezig met digitale transformatie

Wanneer je gebruiksvriendelijkheid, technologische ontwikkelingen, de verwachtingen van je klant en security bij elkaar op een hoop gooit, dan zijn er weinig legacy systemen die aan alle wensen en eisen kunnen voldoen. Daarom zijn veel bedrijven bezig met een digitale transformatie, door bijvoorbeeld processen te automatiseren of zelf apps te ontwikkelen, om wendbaar en toekomstgericht te blijven. 

Legacy software moderniseren? Haast je vooral niet

Maar haastig hier en daar wat systemen vernieuwen, zal niet voor succes zorgen. Neem vooral de tijd om goed na te denken over je aanpak en wat er nodig is, zowel intern en extern, voordat je aan de slag gaat. Dat doe je door de volgende vier stappen te nemen:

  1. Wat is jullie stip op de horizon? Wat zijn toekomstige bedrijfsdoelen? En kun je met de huidige IT-omgeving die doelen behalen of niet? Zorg eerst dat je deze vraag voor jezelf kunt beantwoorden. 
  2. Creëer een roadmap van jullie modernisering: wat heeft prioriteit en wat heeft nu niet zo'n haast, maar kan op een later moment gebeuren?
  3. Zorg dat je IT-expertise aan boord haalt, of dat nu vaste medewerkers zijn of externe partijen. 
  4. Accepteer dat er uitdagingen op je pad van modernisering komen en zorg dat je hiermee flexibel kunt omgaan. 

Juist door die pas op de plaats te doen, ben je in staat beter en sneller te innoveren, én binnen budget. Liever het hele artikel lezen over het moderniseren van legacy software? Dat kan hier

Bron: RTInsights

Deel de pagina:

redactie
House of low-code

De redacteuren van House of low-code zijn continu op zoek naar interessante content, gaan in gesprek met ervaringsdeskundigen en schrijven zelf over actuele thema’s op het gebied van low-code development.