May 24, 2022
2 minuten

Dit zijn de voordelen van low-code voor de maakindustrie

Investeer in digitale transformatie met een low-code oplossing

Als we uit de afgelopen jaren een belangrijke les hebben gehaald, dan is het wel dat digitalisering van groot belang is voor iedere sector. Vooral de maakindustrie kan nog een grote inhaalslag maken door te investeren in nieuwe digitale technologieën, zoals low-code. Om duidelijk te maken waarom, zetten we de belangrijkste voordelen voor je uiteen. 

Legacy software remt de productiviteit

Er zijn tal van redenen waarom overstappen naar gebruiksvriendelijke software of het investeren in nieuwe technologieën de maakindustrie kunnen helpen. De voornaamste redenen zijn mobiliteit en digitalisering. Waar deze in de consumentensector een tweede natuur zijn geworden, ligt dat in veel productie- en magazijnomgevingen anders. 

Bedrijfsapplicaties die worden gebruikt voor magazijnbeheer, worden nog te vaak toevertrouwd aan verouderde, on-premise software, met weinig of zelfs geen mobiele mogelijkheden. Hierdoor moeten werknemers vaak naar specifieke werkstations om gegevens te bekijken of bij te werken. Dit vormt een gevaar voor zowel de bedieners van machines op de werkvloer als de werknemers die bijvoorbeeld inventarisnummers moeten controleren of invoeren. 

Naast veiligheidsproblemen creëren deze verouderde technologieën een gebrek aan efficiëntie. Dit kan weer leiden tot meer overuren of dure nachtdiensten, verminderde zichtbaarheid van gegevens in de hele organisatie of een verminderd vermogen om te reageren op veranderingen die gegevens laten zien. Door deze verouderde en immobiele software te blijven gebruiken, wordt de productiviteit afgeremd. 

De resultaten van digitale transformatie met low-code

Door workflows te digitaliseren en te verplaatsen naar mobiele en cloudbased bedrijfsapplicaties kan een groot deel van deze obstakels worden verminderd. Doe je dat door middel van traditionele ontwikkelingsmethoden, dan zal dit onnodig veel tijd en mankracht kosten. Kies je voor een low-code oplossing om je te helpen bij deze digitale transformatie? Dan boek je snel en effectief resultaat. 

De voordelen van een digitale transformatie met low-code:

  • Low-code helpt de maakindustrie om applicaties voor magazijnbeheer sneller te implementeren in vergelijking met traditionele methoden.
  • Arbeidsintensieve taken worden dankzij low-code tot wel 30% verminderd. 
  • De verwerkingstijd van de salarisadministratie wordt verkort.
  • De gegevensinvoer voor buitendienstmedewerkers wordt met bijna 95% verminderd.

Low-code voor de maakindustrie

Kortom, low-code helpt de industrie om een digitale transformatie binnen afzienbare tijd te realiseren. De toegankelijke en op maat gemaakte bedrijfsapplicaties verbeteren daarbij zowel de productiviteit als de time-to-market. Hierdoor ontstaat er een kostenefficiëntie die zelfs kan helpen om de huidige kosten van de supply chain te compenseren. Een win-win situatie!

Bron: DevPro Journal


 

Deel de pagina:

redactie
House of low-code

De redacteuren van House of low-code zijn continu op zoek naar interessante content, gaan in gesprek met ervaringsdeskundigen en schrijven zelf over actuele thema’s op het gebied van low-code development.