May 17, 2022
2 minuten

HCL Software is benoemd tot Strong Performer in The Forrester Wave™

Low-code development platforms voor professionele developers 2021

HCL Software wordt met het low-code platform HCL Volt MX benoemd tot Strong Performer in The Forrester Wave™ van 2021. Het onderzoek van Forrester laat zien dat organisaties het doel van low-code development erkennen om hun mobiele ervaringen te verbeteren, maar nog steeds focus nodig hebben om low-code strategisch toe te passen.

Innovatieve mobile application experiences zijn vanuit organisaties van cruciaal belang voor de relatie met de klant. De klant van vandaag de dag verwacht immers een naadloze integratie en consistente manier in het communiceren over de verschillende touchpoints met de organisatie. Dit vraagt om digitale oplossingen die enerzijds de gedifferentieerde manier in customer experience bieden en tegelijkertijd een nauwere en efficiëntere interne samenwerking mogelijk maken.

Low-code development is het antwoord op de vraag naar intuïtiever, flexibeler en effectiever werken in de digitale wereld, zo blijkt uit het onderzoek van Forrester. De low-code platforms helpen om razendsnel in te kunnen spelen om de veranderende behoeftes uit de markt. 

 

Uit het Forrester onderzoek

Key findings

Organisaties erkennen de potentiële impact van low-code op mobiele innovatie-prioriteiten. Het verbeteren van mobiele ervaringen is een belangrijke prioriteit bij meer dan 72% van de ondervraagde besluitvormers, en 68% van deze respondenten beschouwt low-code development als dé sleutel tot het vergroten van de schaal en snelheid van hun mobiele applicatie-behoeften.

Er is nog meer groeipotentieel in low-code adoptie. 58% van de respondenten gaf aan zij momenteel hun low-code development-mogelijkheden implementeren of uitbreiden. Deze meerderheid erkent echter ook dat minder dan 20% van de applicaties van hun organisatie in low-code is ontwikkeld, wat erop wijst dat de organisaties zich in een vroeg stadium van low-code-implementatie bevinden.

Low-code heeft het potentieel voor verdere adoptie, vooral voor mobile development. Gemiddeld 52% van de respondenten gaf aan dat hun organisatie van plan is om in de komende twee tot vijf jaar meer gebruik te maken van low-code development, en de mogelijkheden ervan te benutten om hun mobiele mogelijkheden te vergroten.

HCL Software Volt MX forrester-wave House of low-code

4 belangrijkste aanbevelingen

Nu organisaties worstelen met nieuwe en steeds veranderende klanteisen, is het belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat hun digitale oplossingen wendbaar, geëvolueerd en innovatief blijven. Organisaties hebben erkend dat hun ontwikkelaars met low-code-mogelijkheden snel en flexibel kunnen blijven inspelen op veranderende zakelijke behoeften. Om echt gebruik te maken van low-code ontwikkeling, moeten organisaties rekening houden met de volgende strategische prioriteiten:

1. Omarm custom development.

Onderzoek van Forrester geeft aan dat het schommelt van generieke commerciële kant-en-klare (COTS)-oplossingen naar op maat gemaakte apps met cloudservices en low-code. IT-leiders moeten begrijpen hoe low-code tactisch een rol kan spelen bij snelle en gedifferentieerde applicatie-ontwikkeling.

2. Ontwikkel sneller.

Organisaties moeten snelheid in hun mogelijkheden voor applicatieontwikkeling en op grote schaal voor veel applicaties aanpakken. Om low-code echt effectief te benutten, moet het worden toegepast als een eersteklas ontwikkelingsoptie.

3. Kies voor de lange termijn door de impact van het low-code platform op strategische uitdagingen te meten.

Veel bedrijven zullen in de verleiding komen om low-code te beschouwen als een tijdelijke snelle oplossing voor uitdagingen op korte termijn. Terwijl low-code juist de sleutel is tot geschaalde development-productiviteit. Deze punten dienen expliciet gemeten en bewust verbeterd te worden.

4. Gebruik low-code als een manier om een ​​grotere innovatiecultuur te ontwikkelen.

Low-code maakt kortere ontwikkelingscycli en experimenten met minder risico voor innovatie-inspanningen mogelijk. Zowel IT- als bedrijfsteams moeten samenwerken om technologiegedreven innovatie op elkaar af te stemmen en na te streven. Innovatiegedreven capaciteiten moeten gefaciliteerd worden, zoals rapid-prototyping, de adoptie van opkomende technologie bij de ontwikkeling van mobiele applicaties.

 

Deel de pagina:

redactie
House of low-code

De redacteuren van House of low-code zijn continu op zoek naar interessante content, gaan in gesprek met ervaringsdeskundigen en schrijven zelf over actuele thema’s op het gebied van low-code development.