May 12, 2022
2 minuten

HCL Software is benoemd tot Visionair in het Gartner® Magic Quadrant™

Magic Quadrant voor Multiexperience Development Platforms 2021

HCL Software wordt benoemd als ‘Visionair’ op basis van Gartner's® uitvoerige evaluatie op de totale visie en haar vermogen tot daadwerkelijke uitvoering. HCL software is één van de slechts 13 benoemde leveranciers.

Defenitie Multiexperience development platform: Multiexperience development platforms bieden software-engineeringteams een productieve manier om rijke, volledig geintegreerde user experience te creëren via web-, mobiele, communicatie-, digital twin-, IoT- en AR-applicaties. 

Over Volt MX:

HCL Volt MX is een low-code platform dat multiexperience app development mogelijk en gestroomlijnd maakt - if you can imagine it, Volt MX can do it.

 • Lever geweldige apps op elk device
 • Integreer diverse en complexe systemen​
 • Voeg innovatieve ervaringen toe zoals VR en AR

Tegen 2026 zullen 3 op de 4 ondernemingen Multiexperience development platforms gebruiken 

Gartner verwacht dat tegen 2026 drie op de vier ondernemingen een Multiexperience development platform zal gebruiken om digitale producten te bouwen, waar dit in 2021 nog 20% was.

Daarnaast verwacht Gartner dat tegen 2016 drie op de vier ondernemingen een Multiexperience development platform zal gebruiken om IT- en OT-applicatie ervaringen te overbruggen, tegenover 5% in 2021.

Dit maakt HCL Software tot Visionair in Gartner® Magic Quadrant™

“HCL Software, de nieuwkomer van 2021 in dit Magic Quadrant, is een ware visionair. De oplossing HCL Volt MX, omvat een breed scala aan MX user cases met de nadruk op het helpen van klanten om onderscheidende mobiele ervaringen te produceren (met zowel native apps als PWA's).” Zo benoemt Gartner.

Ook het inzetten van haar activiteiten op een geografisch gediversifieerde schaal met veelal grote organisaties als klanten, maakte HCL software tot visionair. De belangrijkste sectoren waarop HCL Software richt, zijn productie, energie en nutsbedrijven, overheid, gezondheidszorg en detailhandel. HCL is van plan te investeren in zowel een AI-ontwikkelaarskit als een AI-verbeterde ontwikkelaarservaring.

Visionairs tonen goed begrip van de MXDP-markt en hebben de technische en go-to-market middelen om uit te blinken.

Niet voor niets een ware visionair

De krachten van HCL Software

Product strategie. HCL Volt MX is een solide, allesomvattend MXDP met de nadruk op het ontwikkelen van krachtige native mobiele ervaringen. Dankzij de app-groepen kunnen klanten micro-apps hergebruiken met de allerbeste API- en integratieondersteuning.

Bedrijfsmodel. HCL Volt MX vormt een aanvulling op zijn DXP- en Domino-producten om een volledige development suite te bieden voor het ontwikkelen van werknemers- en klantgerichte applicaties. De wereldwijde professionele service van HCL en hun uitgebreide partnernetwerk biedt ondersteuning voor klanten bij het bouwen van hun Volt MX-oplossingen.

Industrie en geografische strategie. Vanuit alle voornaamste verticals werken organisaties met HCL Volt MX met de ondersteuning van een accelerator-team dat sjablonen en kant-en-klare oplossingen bouwt. HCL's wereldwijde dekking en brede ervaring in de verticals stellen klanten in staat om oplossingen snel te lokaliseren middels auto-translate en auto-update.

 Magic_Quadrant_for_Multiexperience_Development_Platforms_HCL Volt MX House of low-code

Continue ontwikkeling van Multiexperience development platforms 

Als opkomende technologie veranderen de basisfuncties van MXDP’s razendsnel. Als een vicieuze cirkel neemt de vraag uit de markt toe, waarop de leveranciers weer acteren in het uitbreiden en optimaliseren van de mogelijkheden.

Terwijl de marktvraag blijft groeien, worden de platforms voor een steeds groter aantal gebruiksscenario's ingezet:

 • Mobiele apps domineren de use-cases voor MXDP. De meeste mobiele apps zijn native, waarbij een toenemend percentage wordt gebruikt voor augmenting reality en spraakgestuurde interacties.
 • PWA's worden steeds populairder als vervanging voor bepaalde native applicaties.
 • Chatbots zijn mainstream geworden.
 • Industriële IoT- en digital twin applicaties hebben productie- en supply chain-bedrijven in staat gesteld om digitaal te transformeren.
 • Spraakgestuurde apparaten, brillen met MR-functionaliteit en andere wearables hebben werknemers in praktische (incl. gevaarlijke) omgevingen in staat gesteld om te communiceren met digitale informatie.
 • Het gebruik van MXDP’s piekte in de sectors digitale gezondheid en eerste hulpverlening tijdens de COVID-19 pandemie.

Deze waarde brengt de inzet van MXDP’s aan bedrijven

 • Breng de teams DesignOps en DevOps samen.
 • Verkort de cyclustijden voor de ontwikkeling en levering van functies.
 • Verhoog de werknemerservaring door inzet van de verbeterde workflow- en integratiemogelijkheden.
 • Schakel offline bewerkingen van applicaties in, zodat werknemers altijd en overal productief kunnen blijven.

De MXDP-markt zal naar verwachting groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 19,5% van $ 2,3 miljard in 2021 tot $ 4,7 miljard tot 2025.

Deel de pagina:

redactie
House of low-code

De redacteuren van House of low-code zijn continu op zoek naar interessante content, gaan in gesprek met ervaringsdeskundigen en schrijven zelf over actuele thema’s op het gebied van low-code development.