Jun 28, 2022
2 minuten

Hoe low-code de toekomst van werk transformeert

Drie manieren waarop low-code medewerkers en werkgevers klaarstoomt voor de toekomst

Voordat de pandemie begon waren termen als ‘digitale transformatie’ en ‘automatisering’ slechts een hype. Maar door de gebeurtenissen van de afgelopen twee jaar is de manier waarop organisaties werken in een rap tempo veranderd. Een digitale transformatie is daarom noodzakelijk, wil je als organisatie blijven innoveren en hoogwaardige software ontwikkelen. 

Hierdoor zijn organisaties gedwongen hun businessmodel aan te passen, naar een model dat feilloos aansluit op het digitale leven van de consument. Nu de manier waarop we werken aan het veranderen is, is het tijd voor een toekomstgerichte oplossing: low-code. Deze tool is niet langer hip of leuk om te hebben, het is pure noodzaak. Maar waarom? Dit zijn drie manieren waarop low-code de toekomst van werk transformeert. 

Low-code voor de ontwikkeling van nieuwe vaardigheden  

In de afgelopen jaren heeft low-code technologie een enorme groei doorgemaakt. Met het gemak en de efficiëntie die low-code citizen developers én ervaren programmeurs biedt, is de verwachting dat low-code ook de komende jaren in populariteit zal blijven toenemen. Maar, er is een uitdaging. Wil je als organisatie low-code volledig omarmen, dan is bijscholing van medewerkers onvermijdelijk. 

Momenteel hebben we te maken met een enorm tekort aan ervaren IT’ers, specifiek programmeurs. Low-code kan helpen dit gat te dichten en de vaardigheidskloof te overbruggen. Zo kunnen citizen developers nieuwe vaardigheden leren, applicaties ontwikkelen en kennis opdoen over sectorspecifieke trends. Met de toename in het gebruik van low-code kunnen deze tools medewerkers ook voorbereiden op de banen van de toekomst.  

Low-code voor succes in een digitale samenleving 

Low-code wordt binnen veel organisaties ingezet om medewerkers om te scholen of technische kennis bij te brengen. Maar wist je dat deze tools ook gebruikt kunnen worden om de kloof tot de arbeidsmarkt zelf te dichten? Of beter gezegd, low-code helpt een nieuwe generatie de skills te leren die van nut zijn in een digitale samenleving. In veel opzichten is low-code ontwikkeling sneller en toegankelijker dan de traditionele manier van softwareontwikkeling. Daarbij kun je met low-code tools zelf applicaties ontwikkelen, waar je ook bent. Des te belangrijker dat mensen laagdrempelig toegang krijgen tot de technologieën en vaardigheden die nodig zijn om hen van een baan in een digitale samenleving te verzekeren. 

Low-code voor het bouwen van een veerkrachtige organisatie  

Door het tekort aan ervaren IT’ers is het begrijpelijk dat de huidige IT-teams ongelooflijk overbelast zijn. Door als organisatie low-code te omarmen, verminder je deze werkdruk. Daarbij kun je kosten besparen, doordat low-code door alle medewerkers binnen de organisatie gebruikt kan worden. Op die manier kunnen organisaties die werken in een low-code omgeving met vertrouwen (op)schalen, zonder dat dit ten koste van de kwaliteit gaat. Kortom, door het aantal medewerkers dat applicaties kan bouwen uit te breiden, zorg je niet alleen voor efficiëntie, maar draagt low-code ook bij aan digitale duurzaamheid van jouw organisatie. 

Onze toekomst verandert door low-code

Dankzij low-code tools is de manier waarop we werken aan het veranderen. En dat is maar goed ook. Dankzij low-code kunnen zowel citizen developers als ervaren programmeurs applicaties sneller dan ooit vormgeven, bouwen en onderhouden. Dat niet alleen. Ook intern zijn de processen aan het veranderen. In plaats van op zoek te gaan naar externe, hoogopgeleide programmeurs, komt de focus nu op interne bij- en omscholing van medewerkers te liggen. Zij kunnen nu de juiste basisvaardigheden op het gebied van webontwikkeling en codering te ontplooien. Een win-win situatie voor veel organisaties én haar medewerkers. 

Bron: Technative


 

Deel de pagina:

redactie
House of low-code

De redacteuren van House of low-code zijn continu op zoek naar interessante content, gaan in gesprek met ervaringsdeskundigen en schrijven zelf over actuele thema’s op het gebied van low-code development.