May 10, 2022
2 minuten

Innoveren na de pandemie? 4 manieren hoe je dat doet

Van reageren op verandering, naar de strategie van morgen

Hoewel de afgelopen twee jaar voor veel organisaties ontzettend moeilijk zijn geweest, zijn er ook lessen die we uit deze periode kunnen halen. De manier waarop we werken is tijdens deze periode namelijk flink veranderd. Denk bijvoorbeeld aan de balans tussen werk en privé, online communicatie en de indeling van ons werk. Om ervoor te zorgen dat organisaties ook na de pandemie kunnen blijven innoveren, moeten zij flexibel om kunnen gaan met deze veranderingen. In deze blog lees je meer over de vier manieren waarop continue innovatie voor jouw organisatie mogelijk is. Ook na de pandemie. 

1. Maak werken op afstand nóg beter

Een van de meest spraakmakende veranderingen in de afgelopen twee jaar was het werken op afstand. Deze verschuiving zal de manier waarop het kantoor door personeel wordt gebruikt voor altijd veranderen. Organisaties kunnen hier eenvoudig op inspelen door het werken op afstand gemakkelijker te maken. Investeer daarom in communicatietools die teams met elkaar verbinden, ongeacht het apparaat dat teamleden gebruiken of de locatie waar ze werken. 

2. Omarm de voordelen van low-code

Steeds meer organisaties zijn op zoek naar snelle manieren om oplossingen en software te ontwikkelen. Applicatieontwikkeling met low-code versnelt het gehele ontwikkelproces, van het maken van een prototype tot lancering en testen. Dit zorgt ervoor dat er meer ruimte ontstaat voor het oplossen van bijvoorbeeld complexe of strategische vraagstukken binnen de organisatie. Dus ga hier vooral eens mee experimenteren.

3. Creëer uitmuntende app-ervaringen

Nu steeds meer mensen zich via digitale kanalen met de wereld bezighouden, is het van cruciaal belang dat organisaties hun doelgroep de beste ervaring bieden. Stem applicaties daarom altijd af op de behoeften van eindgebruikers. Low-code of no-code tools helpen je in korte tijd een ervaring te creëren die aansluit bij de wensen van eindgebruikers én die hen zal binden aan jouw organisatie. 

4. Veiligheid = stabiliteit 

Het succes van een strategie hangt voor een groot deel af van hoe veilig de IT-organisatie is ingericht. Zeker nu voor veel organisaties thuiswerken nog de norm is, zijn er veel factoren bijgekomen die bijdragen aan een minder veilige bedrijfsomgeving. Des te belangrijker dat organisaties er alles aan doen om bedrijfs-, personeels- en klantgegevens te beschermen. Bouw een veilige IT-infrastructuur en geef de voorkeur aan platforms met een bewezen staat van dienst op het gebied van cybersecurity.

De afgelopen periode is in veel opzichten ontwrichtend geweest en hebben we veel aanpassingsvermogen laten zien. Toch zijn er ook veel kansen ontstaan en is het tijd voor een inhaalslag oftewel, tijd voor een digitale transformatie. En nieuwe technologie als low-code kan je daarbij goed van dienst zijn.

Bron: HCL Volt MX

Deel de pagina:

redactie
House of low-code

De redacteuren van House of low-code zijn continu op zoek naar interessante content, gaan in gesprek met ervaringsdeskundigen en schrijven zelf over actuele thema’s op het gebied van low-code development.