May 5, 2022
2 minuten

Ontwikkel krachtige software met de juiste tech stack

Zo verbeter je de performance van je organisatie 

Veel IT-professionals zijn bekend met het concept van een enabling tech stack in termen van infrastructuur. Maar wist je dat je dit concept ook naar een hoger niveau kunt tillen? Je kunt het namelijk ook toepassen op de technologieën en tools die je gebruikt om softwareoplossingen en applicaties te ontwikkelen – van integratieplatform tot low-code tool. Een stap die steeds meer organisaties overwegen. Maar waarom zou je dit doen en wat is het voordeel van zo'n aanpak?

Nieuwe eisen voor stabiliteit, schaalbaarheid, beveiliging en wendbaarheid

Nieuwe ontwikkelingen stellen andere eisen aan software op het gebied van betrouwbaarheid, continuïteit, schaalbaarheid en veiligheid. Ook de snelheid waarmee oplossingen gerealiseerd moeten worden, neemt toe. Niet alleen bij het ontwikkelen van front-end applicaties, maar ook voor het aanpassen en vernieuwen van kernprocessen. Om die reden kiezen organisaties steeds vaker voor low-code oplossingen.

Voorkom schaduw-IT vanuit de cloud

Wanneer een organisatie gebruikmaakt van meerdere DevOps-teams ontstaat er al snel het risico van schaduw-IT. Zo'n decentrale aanpak leidt tot hoge kosten en een langere doorlooptijd. Daarbij is een decentrale aanpak funest voor de kwaliteit, veiligheid en privacy van de gegevens die door deze applicaties worden gebruikt. Wil je veiligheid combineren met hoogwaardige en betrouwbare applicatieontwikkeling? Dan heb je een enabling tech stack nodig.

Combineer vrijheid en kwaliteit

Een enabling tech stack is een verzameling technologieën die wordt gebruikt voor infrastructuur, integratie en het bouwen van applicaties. Een basis waarop een organisatie al haar oplossingen effectief kan ontwikkelen en onderhouden. Met de huidige trends in onder andere de cloud, zien we dat het concept nu ook wordt toegepast op softwareontwikkeling. Het doel? De organisatie op alle vlakken optimaal te ondersteunen. 

Een enabling tech stack voor low-code

Steeds meer organisaties denken na over het reorganiseren van hun IT-architectuur en hoe low-code hierbij kan worden ingezet. Doordat veel low-code tools onderling verschillen in functionaliteit, kan een enabling tech stack helpen deze functionaliteiten te bundelen. Zo creëer je een ‘best of both worlds’-oplossing die wendbaarheid en schaalbaarheid biedt op basis van een enabling technology-concept.

Snelheid en stabiliteit gaan hand in hand

Een enabling technology stack is de manier om DevOps-teams van A tot Z te faciliteren en om de voordelen van hergebruik van componenten te maximaliseren. Tegelijkertijd bouw je aan een stabiele basis die zorgt voor continuïteit, betrouwbaarheid, schaalbaarheid en veiligheid binnen de organisatie. Zo geef je DevOps-teams de nodige vrijheid, maar wel binnen bepaalde grenzen en zonder dat er snelheid verloren gaat.

Er is geen goed of fout bij het kiezen en samenstellen van een tech stack. Kijk vooral naar waar de behoeften liggen, overleg met belangrijke stakeholders zoals het IT-team, en kijk wat het beste past binnen jouw organisatie. Succes gegarandeerd.

Bron: Usoft

Deel de pagina:

redactie
House of low-code

De redacteuren van House of low-code zijn continu op zoek naar interessante content, gaan in gesprek met ervaringsdeskundigen en schrijven zelf over actuele thema’s op het gebied van low-code development.