Mar 25, 2021
5 minuten

Vraag naar low-code en no-code groeit door thuiswerken

IT-professionals ervaren hoge werkdruk door corona en omarmen low-code en no-code

Ook de IT-professional heeft het afgelopen jaar meer toewijding en veerkracht getoond dan ooit tevoren. De werkdruk in de branche is flink gestegen sinds de uitbraak van de corona-pandemie, blijkt uit onderzoek van AppDynamics. Maar liefst 89% van de ondervraagde IT’ers geeft aan nog altijd een enorme werkdruk te ervaren.  

Het is alweer ruim een jaar geleden dat organisaties van de ene op de andere dag de omslag naar digitaal werken moesten maken. Deze noodgedwongen en snelle verandering laat zijn sporen na. Veel IT-professionals ervaren nog altijd een hoge werkdruk, schrijft Techzine. Bijvoorbeeld omdat er destijds snelle oplossingen zijn gecreëerd die op lange termijn niet de meest veilige of efficiënte optie zijn voor het bedrijf.

Corona zorgt voor complexere IT-structuur

Uit het onderzoek van AppDynamics blijkt dat de complexiteit van de IT-gerelateerde problemen behoorlijk is toegenomen sinds werknemers massaal vanuit huis inloggen. Al die problemen komen op het bordje van IT te liggen. AppDynamics deed begin dit jaar onderzoek onder ruim 1000 IT’ers over de hele wereld. Maar liefst 89% van de respondenten geeft aan een enorm hoge werkdruk te ervaren. 75% zegt dat de pandemie voor een veel complexere IT-structuur heeft gezorgd. 

Volgens 95% van de respondenten zijn de tech-prioriteiten van hun werkgevers flink  veranderd tijdens de pandemie. 71% zegt zelfs dat projecten die voorheen jaren duurden, nu in een paar maanden of zelfs dagen gerealiseerd moeten worden. 88% voelt bovendien de druk om de komende tijd op hetzelfde hoge niveau te moeten presteren. De vraag naar digitale vernieuwing blijft immers toenemen. 

[visual van cijfers]

Vraag naar low-code en no-code groter dan ooit

Om de toenemende behoefte aan digitale innovaties bij te benen en de hoge werkdruk voor IT weer onder controle te krijgen, zijn organisaties genoodzaakt op zoek te gaan naar nieuwe ontwikkelmethoden en technologieën. De vraag naar low-code en no-code oplossingen groeit sneller dan ooit. Ze stellen programmeurs en niet-programmeurs in staat om veel sneller te ontwikkelen dan met traditionele code. En dat zorgt voor een kortere time-to-market en lagere investering.

Ook sneller en slimmer ontwikkelen met no-code?

Met een no-code platform richt je binnen no time slimme, duurzame en gebruiksvriendelijke webapplicaties in die er voor zorgen dat de mensen in jouw organisatie efficiënter kunnen werken. Van het automatiseren van handmatige processen tot het uitbreiden en optimaliseren van bestaande systemen. Maar no-code gaat over meer dan alleen technologie. We vertellen je er alles over in het e-book Alles wat je moet weten over no-code.

Deel de pagina:

redactie
House of low-code

De redacteuren van House of low-code zijn continu op zoek naar interessante content, gaan in gesprek met ervaringsdeskundigen en schrijven zelf over actuele thema’s op het gebied van low-code development.