May 3, 2022
2 minuten

No-code: dé oplossing voor het doorstaan van een digitale transformatie 2.0

Zo versnelt no-code jouw digitale transformatie 

Technologie ontwikkelt zich steeds sneller, te snel. Want steeds meer organisaties hebben moeite de huidige ontwikkelingen bij te benen. Daarom is het tijd voor een digitale transformatie 2.0: technologisch leiderschap, democratisering van softwareontwikkeling en een digitale volwassenheid die helpt om je langetermijndoelen te realiseren. No-code versnelt jouw digitale bedrijfstransformatie en in deze blog ontdek je zes redenen hoe dat kan. 

1. Sneller applicaties bouwen

Het vermogen om snel functionele prototypes van mogelijke oplossingen te bouwen en te testen is een belangrijk kenmerk van no-code platforms. Dankzij de drag-and-drop-functionaliteit kunnen zowel ontwikkelaars als citizen developers bedrijfsapplicaties maken. Sterker nog, no-code platforms verkorten de tijd om nieuwe applicaties te bouwen met 90%! 

2. De werklast voor de IT-afdeling verminderen

Dankzij no-code bouw je eenvoudig applicaties, websites, workflows en meer. Terwijl citizen developers zakelijke apps bouwen, kan het IT-team aan de slag met complexere vraagstukken. Op die manier kun je als organisatie de time-to-market versnellen, terwijl er voldoende tijd overblijft voor het realiseren van een digitale transformatie 2.0.

3. Eenvoudiger op- en afschalen

Door het tekort aan technisch talent verliezen veel organisaties onnodig miljarden aan omzet. Er wordt te laat ingespeeld op zakelijke kansen en door het tekort aan technisch talent gaat de prioriteit te vaak naar andere taken. Door voor een no-code aanpak te kiezen, verminder je de tijd en moeite die nodig zijn om apps te schalen en te onderhouden voor de hele organisatie en de eindgebruikers. 

4. Application Lifecycle Management verbeteren

Applicaties die je eenvoudig kunt aanpassen, en kosteneffectief en minder complex zijn om te onderhouden, zijn essentieel voor een organisatie. Alle fasen van de levenscyclus van een applicatie, zoals ontwikkeling, implementatie, monitoring, onderhoud én updates kun je met no-code gecentraliseerd en in realtime uitvoeren.

5. Bedrijfsfuncties uitbreiden en verbeteren

Een digitale transformatie is méér dan alleen het vermogen van een organisatie om bestaande diensten, competenties en processen om te zetten in digitale assets. No-code helpt je bij de uitbreiding van diensten door de integratie van huidige systemen met legacy-technologieën te vereenvoudigen. Dit stelt je in staat de operationele efficiëntie te verbeteren en het beste uit jouw legacy-systemen te halen.

6. De time-to-market van een Minimum Viable Product (MVP) te verkorten

No-code platforms zijn op maat gemaakt om een ​​functionele MVP te bouwen, met een kortere software development life cycle (SDLC) en een betere time-to-value. Wanneer er geen code aan te pas komt, kun je bijvoorbeeld meer aandacht besteden aan gebruikerservaring en go-to-market-strategieën. Daarbij biedt de flexibiliteit van no-code het voordeel dat feedback vrijwel direct kan worden verwerkt in applicaties.

No-code tools zijn niet meer weg te denken uit het huidige digitale landschap. Gaat jouw organisatie binnenkort van start met een digitale transformatie 2.0? Doe er dan je voordeel mee en benut de vele mogelijkheden die no-code je oplevert. 

Bron: ReadWrite

Deel de pagina:

redactie
House of low-code

De redacteuren van House of low-code zijn continu op zoek naar interessante content, gaan in gesprek met ervaringsdeskundigen en schrijven zelf over actuele thema’s op het gebied van low-code development.